Welkom bij Duikteam E&C
"De keuze van de professionele duiker"
Dive with an Attitude... Het E & C Duikteam is in de loop der jaren gegroeid tot een grote club liefhebbers, van inmiddels zo'n 60 enthousiaste deelnemers. Sinds de oprichting heeft het team diverse activiteiten verzorgd, zoals. wrakduiken, noordzeeduiken, grotduiken, onderwaterfotografie, etc.

Bijna elk weekend worden duiken georganiseerd in zowel Nederland als in de ons omringende buurlanden. De vaste duikavond is op dinsdag in de Vinkeveense plassen. Deze avond is zeer geschikt voor de beginnende duiker, maar ook erg leuk voor de gevorderden.

Duikreizen: Tevens worden in samenwerking met ons E&C Duikteam duikreizen en tochten georganiseerd die door de deelnemers, met of zonder begeleiding van instructeur, als zeer waardevol, entertaining en gezellig worden ervaren. Zo hebben we regelmatig onze Zeelandweekeinden, de spannende en heerlijke Duikvakantie's en natuurlijk het verfrissende en ontspannende doordeweekse duiken.

In het winterseizoen is er wekelijks een avond in het zwembad geregeld. Ook hier kan zowel voor de oefening als voor de lol gedoken worden. Tevens kan er zowel tijdens als na het duiken wat aan de conditie gedaan worden.

Cursussen kunnen binnen het team worden verzorgd. Binnen het team zijn zowel NOB-instructeurs als PADI-instructeurs aanwezig, zodat volgens beide systemen opleidingen op alle niveaus kunnen worden gegeven. De prijslijst staat onder Home.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:
Cor Schaap via dit formulier.

Duikteam E & C is samengevat:
Opleidingen volgens NOB en PADI systeem, duikreizen naar Egypte, Bonaire en Azi�, zomer's iedere dinsdag een avond Vinkeveense plassen, in de weekenden naar meren in de regio of naar Zeeland, in de winter iedere dinsdag 's avonds trainen in Zwembad Merwestein te Nieuwegein. Kortom een hoop duikplezier.

Nieuwsberichten
02-02-2014 Zwembad: Naast de wekelijkse conditietraining, wordt er regelmatig een oproep gedaan om de duiksets mee te nemen. Afgelopen keer mochten de mensen onderwater van overall wisselen en werden er reddingsoefeningen gedaan. Arie had nog zijn onderwaterscooter mee. Nathan en Yvonne vielen onder de hoede van Jacqueline.

Hieronder nog een fotoimpressie.

01-07-2012 Vandaag een leuke duik in de Tijningenplas.
Slechts 6 actieve duikers, maar wel een heerlijk rustige duik. Foto's zijn hier te vinden: Tijningen plas 1 juli 2012.

01-06-2012 Beste leden,

Vanaf as dinsdag gaan we weer op de Vinkeveense plassen onze clubavond voortzetten.
We verzamelen op de bekende plek op zandeiland 4, ongeveer op 3/4 van de parkeerplaats.
Het streven is omstreeks 19.30 uur er te verzamelen en om ongeveer 20.00 uur te gaan duiken.

Mocht je al een vast buddy hebben of met iemand hebben afgesproken kan je natuurlijk binnenvallen waneer het je schikt.

Flessen kunnen d.m.v. een muntautomaat bij de duikshop vooraan gevuld worden. Je moet een duikvergunning hebben, helaas is de winkel meestal dicht, dus dat moet op een ander tijdstip geregeld worden. 

Het adres is:  Baambrugse Zuwe 143 te Vinkeveen.
Als je op Google  Zandeiland 4 Vinkeveen  intikt krijg je de route beschrijving.

Tot dinsdag,

Lucia en Cor

21-09-2011 Beste Leden,

na een mooi voorjaar en een duidelijk mindere zomer is de herfst alweer zachtje begonnen. De laatste dinsdagavonden hebben Jacqueline en ik niet veel duikers van onze club gezien. Het is nu ook echt vroeg donker, dus het lage annimo is wel te begrijpen.

Dus vanaf as dinsdagavond zijn wij niet meer op Vinkeveen, indien je toch nog graag wil duiken, zorg dan zelf voor een buddy.

groetjes, Cor

30-05-2011 Het gastenboek is weer operationeel. Als je wilt kun je een bericht achter laten.
29-05-2011 Vandaag met een gigantische groep van 3 duikers Balast Nedam bedoken. De foto's geven een kleine impressie van wat de rest heeft gemist.

We hopen dat dit voor de volgende duik meer mensen motiveert.

Groetjes
Cor, Jacqueline en Jan

25-05-2011 In het weekend van 30 april t/m 2 mei hebben we weer het traditionele zeelandweekend kunnen houden.

Ondanks het vroege tijdstip prachtig mooi weer, alleen zat de wind ons tegen. Het zicht was hierdoor niet optimaal, maar we hebben wel een mooie nieuwe duikstek in het Veerse meer ontdekt.

En voor een beperkt aantal van ons: Sepia's bij de Oesterdam.

24-06-2010 Het zeelandweekend 2010 is weer achter de rug.

Ondanks de voorspellingen was het heerlijk weer, met soms een koude wind, maar ook de BBQ heeft gewoon doorgang gehad.

Jacqueline, Stef, Thea, Cor, Lucia, Jan, Karin, Willem, Maris, André, David en Gaya toonden zich dapper en gingen het nog niet helemaal warme zeewater in. Twee duiken in de Grevelingen en 1 in de Oosterschelde (Plompe Toren) waren allemaal met redelijk tot goed zicht. Een klein groepje heeft op zondagmiddag nog een vierde duik gemaakt en zij werden beloond met sepia's. Zie ook de foto's.

Het was verder natuurlijk supergezellig, lekker veel buiten, kletsen, eten en drinken en foto's kijken...
Ook de hondjes Vita, Szerény en logé Britt vermaakten zich prima.... Volgend jaar op herhaling!

01-05-2010 Het buitenwater seizoen is weer geopend. Dinsdag 4-5 in de Maarsseveense plassen. Zoals Cor via de mail heeft laten weten is dit niet meer bij Boedha, maar aan de andere kant.

Zondag 9 mei a.s. in de Beldert bij de duikschool. De agenda voor 2010 vindt je op de site bij Agenda.

Veel plezier.

04-01-2010 Allereerst natuurlijk de Allerbeste Wensen voor het 2010 en een veel duikplezier gewenst! Om het nieuwe jaar te vieren, zijn jullie welkom op de Nieuwjaarsduik op zondag 10 januari om 10.30 bij Duikcentrum Maarsseveense Plassen (aan de andere kant van de plas tegenover het oude D&S). Cor en Lucia
10-08-2009 Om een idee te krijgen van wat we nu eigenlijk doen in de winter in het zwebad, heeft Arie een hele serie onderwaterfoto's gemaakt. Hierop zijn delen te zien van de Open Water en 1* cusussen en de rescue.
Als activiteiten voor het team, geeft Cor naast de conditietraining ook hele andere opdrachten, zoals het op laten van een stijgballon, wedstrijd zonder vinnen lopen, bier en fris nuttigen, stoelendans met persluchtsetjes en dergelijke. Dit om de spanning erin te houden.

Daarnaast is onderwaterleven in Maarsseveen gefotografeerd.

klik hier voor de foto's of kijk onder foto albums.

30-07-2009 Autosleutels
Om niet te stranden op een duikplek, is het handig om je sleutels zo te bewaren dat je aan het eind van de duik, je je auto weer in kan. Dit geldt met name voor audi-rijders... Voor meer info, vraag Lars en Eric ;-).
05-07-2009 Het Zeelandweekend was weer een groot succes! Met zijn negentienen hebben we gezellig gedoken, gekletst, gegeten & gedronken en gezond...het weer was super
Op één breukje na, is alles naar geweldig verlopen. Karin: beterschap en jou en Jan een fijne vakantie gewenst.
We hebben gedoken bij Den Osse, Dreischor, De Muur ;-0, Zeelandbrug en het Koepeltje.

Een sfeerimpressie kun je vinden onder de fotoalbums.

20-04-2009 De Duikagenda voor 2009 is geplaatst.
Klik in de menubalk hierboven op agenda en selecteer 2009.
Bij Iedere datum vindt je een knop, waarmee je een email naar de duikleiders kunt sturen.
25-01-2009 Hallo allemaal
Ik ben weer terug van de grotduikvakantie in Mexico! Ik heb weer heerlijk kunnen genieten van onder andere Dos Ojos, Grand Cenote, Taj Mahal, Carwash en natuurlijk Temple of Doom (waarbij ik wederom me er even toe moest zetten om de meters naar beneden te springen met mijn dubbelsetje om). Mooie halocline maakte het weer goed. Tevens met 4 dikke bullsharks gedoken in zee, helemaal geweldig...
Wil je ook leren grotduiken en ik meteen weer een buddy extra heb, laat het me dan even weten ;-)
Groetjes, Lucia
12-01-2009 Nieuwjaarsduik

Gisteren 11-01-2009 was de nieuwjaarsduik en dit jaar werd het een echte ijsduik. Ongeveer 10 dapperen zijn te water gegaan, waarbij de duiktijden varieerden van 1 tot 20 minuten (is een droogpak toch nog ergens goed voor). De glühwein en de frieten gingen er vervolgens in als koek.

De foto's staan hier, zodat iedereen kan kijken hoe de sfeer was. Als je één of meer foto's wilt bestellen stuur Jan Everts dan een mailtje met de nummers die onder de foto's staan

Dat het maar een duikzaam 2009 mag worden.

01-10-2008 Beste leden,

Deze winter zitten we weer in het zwembad Merwestein. Het is dus elke woensdagavond van 21.30 tot 22.30 uur.

Zwembad Merwestein
Merweplein 1
3432 GN Nieuwegein

voor een routebeschrijving: www.merwestein.nl

01-09-2008 Dinsdag 26 augustus 2008 is ANNA geslaagd voor haar DIVEMASTER. Anna heeft er hard voor gewerkt, maar is dan ook met vlag en winpel geslaagd. De theorie is altijd een hele klus en de stagefase met begeleiden van leerlingen bij de lessen kost veel tijd. Het laatste punt was de onderwaterkaart en het noodassistentieplan van Ballast Nedam, beide van uitstekende kwaliteit.
Anna, van harte gefeliciteerd!!!
24-07-2008 De rescuers zijn geslaagd! Hoera.


Het heeft even geduurd, ze hebben veel geoefend en heel veel bijgeleerd! Maar met trots: Tiffany, Suzanne, Elise en Viktor GEFELICITEERD!

Verder zijn Anro en Maarten alweer gebreveteerd als Advanced duikters. Zij zijn druk bezig om het geleerde in praktijk te brengen.
Lucia

15-07-2008 Het tweede zeelandweekend is voorbij. Ondanks de weersvoorspellingen hebben we heerlijk weer gehad, beetje wind en veel zon. Het was een andere groep dan de vorige keer, maar wederom SUPERGEZELLIG.
In plaats van de BBQ zijn we naar de wok geweest, erg leuk, lekker en gezellig.
Er zijn drie duiken gedaan, 2 in de Grevelingen en 1 in de Oosterschelde. De getijdeduik was voor een aantal mensen nieuw, wat goed bevallen is.
Voor dit jaar even het laatste zeelandweekend, tot volgend jaar!

De foto's staan weer onder de foto albums.

10-06-2008 Het zeelandweekend was super.
We waren met een gezellig clubje, bestaande uit Victor, Andre en Marie-Anne, Maarten, Yentl en baby Mels, Cor, Lucia, Anna, Anro en Jacqueline. Er zijn zowel zaterdag als zondag 2 duiken gemaakt. Het zicht was aardig goed, natuurlijk veel kreeft, verder zijn er slakjes, visjes, garnaaltjes, krabjes, spinkrabjes, anemoontjes, noordzeekrabben, paling, zeenaaldjes en zeenaalden enz gezien. Zondagochtend was het even vroeg op, in verband met het tij moesten we om half zeven in het water bij de Zeelandbrug liggen. Dit scheelde wel veel in de drukte. Verder is bezocht: Dreischor, het Koepeltje en de Muur, allen zeer mooie duikplaatsen.
De catering moet zeker genoemd worden, ons aller Victor heeft zich hier op gestort met een BBQ van allure, uitgebreide ontbijten en lunches en natuurlijk voor de avond bier, wijn en chips. Victor bedankt voor je inzet! Het was heerlijk....
Het volgende weekend 12-13 juli staat gepland, er is nog plek, dus geef je op!! Tot dan!

Onder de foto album's en onder deze link vindt je de foto's van het weekend

05-06-2008 De eerste gebreveteerden van het nieuwe jaar zijn:
Anro van Hemert,
Maarten de Soeten en
Gerrit Boshuis.

Afgelopen dinsdag hebben ze de laatste buitenwaterduik afgerond. De eerste zeeland duiken komen er aan voor hen.

Heren van harte gefeliciteerd!


16158 unieke bezoekers geteld
sinds 7 november 2004


Zoeken op deze site
Zoeken op het Web
Nieuw op de site

Voor de delen die exclusief voor de leden toegankelijk zijn kun je een wachtwoord aanvragen door de link hieronder aan te klikken.

Let op! Voor het forum geldt een andere gebruikersnaam en wachtwoord. Dit kun je zelf bepalen bij het registreren voor de toegang tot het forum. Voor de ledenlijst moet je een wachtwoord aanvragen bij mij. Daarvoor kun je de link hierboven aanklikken.